Wednesday, April 3, 2013

5. päev - energiaülejääk ja 13 999 sammu

Tänane hommik algab nagu lotovõit - päike paistab voodisse ja meeleolu on lihtsalt suurepärane. Tunne on selline nagu hõljuks veidi maapinnast kõrgemal.

Hommikusöögiks taaskord kinoapuder koos rohkete idandite ja seemnete ning pähklitega. Lisaks ka üks smuuti õuntest, banaanist, toorkakao- ning maca pulbrist ja lisan siia ka sutsu agaavi siirupit ning maarjaohaka õli. Kaunistuseks ka veidi kurkumit.

Eeva kirjast selgub, et nüüd on käes täitsa taimetoidu aeg. samuti räägib ta seedimisest ja puhastumisest pikemalt. Jutt on jälle väga huvitav - pead vist ikka meie programmiga liituma.

Efektiivsemaks puhastumiseks soovitab Eeva kapsasmuutit:
1/2 punast kapsast
1 õun
1-2 tassi vett
võid veel lisada ka chia või kanepiseemneid

Tööle teen jälle kaasa sarnase salati nagu eelmistel kordadel, aga täna ma ei kasuta kala. Ning kuna linnuke siristas, et homsest lähevad kaunviljad menüüst välja, siis ube panen veits rohkem.

Meeleolu on endiselt suurepärane ja igal sammul tunnen hullu energiaülejääki. Täna vedasin ka oma saumiksri tööle kaasa. Tahtsin oma kohvihoolikust ülemust (kes muide tihti jätab ka hommikusöögi vahele) rõõmustada ühe värske smuutiga (tegelt puhtalt omakasu eesmärgil, aga sellest hiljem), kuid siis ilmes, et teda polegi täna tööl. No ise teab, millest ilma jääb.

Mina igatahes tegin omale nüüd ülevalpool kirjeldatud kapsasmuuti ja asusin tööle. Aa, et kapsasmuuti...? No ütleme, et see oli.. eee... huvitav... :) No ma proovin kodus uuesti, aga siis tuunin teda veel natuke.

Eile olid mul kerged seedimisprobleemid, kuid täna on kõik megasuperhea! Kõht ei lähe enam nii ruttu tühjaks ja söögi-smuuti vaheajad muutuvad korrapärasemaks.

Õhtusöögiks teen megahead püreesuppi ja see käib nii:

2 küüslauguküünt
umbes 1/2 topsi kookospiima
natuke lillkapsast
natuke brokkolit
kurkumit
4 spinatiketast
magusa paprika pulbrit
veidi sidrunheina (kuivatatud)
väike tükike ingverit
1 väike porgand (polnud suuremat)

Supile lisasin pärast valmimist petersellilehti ja muidugi palju seemneid. Samuti lisasin konservube, et valmistuda mõnepäevaseks kaunvilja-mittekasutamiseks.

Pärast õhtusööki patustasin teise poolega eileostetud mõrušokolaadist. Ega ma teda  väga tahtnudki, rohkem nagu harjumusest :) Nüüd on ta vähemalt otsas ja homme ma uut ei osta!

Ja õhtul sai veel kaks smuutit teha. Vanni kaasa tuli apelsini-kaneelismuuti.

Muideks. Tänase päeva jooksul kõndisin 13 999 sammu.

No comments:

Post a Comment